Головний інструмент – слово, а не сила. Прикордонники взяли участь у тренінгу для комунікаторів

НАЗАД
12 лютого 2020 12:15

Експерти з комунікації Польщі та України провели тренінг на тему «Керування поведінкою людей під час масових заходів чи в натовпі» для спецпризначенців ДОЗОРу.

Завдяки багаторічній співпраці Державної прикордонної служби та Посольства Сполучених Штатів Америки в місті Києві, впроваджуються та розробляються нові методики підготовки персоналу, що широко застосовуються правоохоронними органами провідних країн світу.

Цього разу експерти з комунікації Польщі та України провели тренінг на тему «Керування поведінкою людей під час масових заходів чи в натовпі» для спецпризначенців ДОЗОР. Головною метою практикуму було здобуття навичок персоналом у комунікаційній сфері, що в свою чергу дозволить уникати конфліктних ситуацій та заворушень під час професійної діяльності.

«Одним з основних принципів моделі є деескалація конфліктної ситуації: обізнаність правоохоронців з обстановкою, їхня комунікація з учасниками заходу, диференціація учасників та сприяння проведенню мирних зібрань без перешкоджання проявам демократичних прав і свобод громадян», - зазначив  інструктор з комунікації Ілля Джелген.

Також учасники практикуму обмінялись досвідом у налагодженні комунікації під час масових заходів. Зокрема, розібрано головні принципи роботи представників правоохоронних органів європейських країн у натовпі, алгоритми їхніх дій, спрямованих на деескалацію та запобігання насильству.

«Головний інструмент – слово, а не сила. Ми повинні вміти комунікувати та контролювати ситуацію з метою недопущення провокацій та ескалації конфлікту ще на підготовчому етапі», - підкреслив начальник загону спеціального призначення ДОЗОР Максим Балагура.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси