(ВІДЕО) Форум «Ґендерна політика МВС: рівні можливості кожному» об‘єднав лідерів змін у вирішенні питань гендерної рівності

НАЗАД
10 жовтня 2018 09:10

Учора делегація Держприкордонслужби на чолі з першим заступником Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенантом Василем Серватюком взяла участь у Форумі «Ґендерна політика МВС: рівні можливості кожному».

Захід організовано за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. У Форумі взяли участь представниці Української Асоціації представниць правоохоронних органів.

У першу чергу Форум було організовано для інформування суспільства про діяльність та досягнення Міністерства внутрішніх справ стосовно дотримання ґендерного балансу в правоохоронних органах України. Також учасники та учасниці заходу розповідали реальні історії успіху жінок-лідерок, обмінювалися думками та ідеями щодо реалізації ґендерної політики загалом. Приємно відзначити, до дискусій активно долучались й чоловіки, які підтримують можливості професійного розвитку жінок.

На початку Форуму із вступною промовою виступила заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук. Вона зазначила, що  рішуче прагнення позбутися пострадянської інерції й застарілих стереотипів дозволяє розкрити професійний потенціал жінок, а відтак, і підвищити рівень безпеки в суспільстві.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк також прийняв участь у дискусії, щодо ролі чоловіка та підтримки ним жінки у питанні її професійного та кар’єрного зростання.

Генерал-лейтенант зазначив, що прикордонне відомство своїми принциповими кроками показує своє прагнення до інституалізації ґендерної політики та опрацювання уніфікованих підходів до викладання ґендерних питань. Також Василь Серватюк додав, що не є прихильником ґендерних стереотипів.

«Для мене особисто важлива не стать, а професійні вміння, навички, знання, розумна ініціатива та наполегливість. Саме ці якості є вирішальними для кар’єрного зростання», - сказав він.

А позаштатний радник Голови Держприкордонслужби з питань ґендерної рівності підполковник Деркач Ольга виступила модератором першої дискусійної панелі, присвяченій міжнародному досвіду з питань імплементації політики ґендерної рівності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси