Експерти проекту TWINNING провели тренінги з виявлення викрадених автомобілів

НАЗАД
08 лютого 2018 09:34

Навчальні тренінги в рамках реалізації проекту TWINNING та Концепції удосконалення в Державній прикордонній службі України системи виявлення викрадених транспортних засобів пройшли нещодавно в підрозділах прикордонного відомства.

Головна мета таких навчань полягала у вивченні досвіду і основних принципів діяльності передових європейських практик з протидії незаконному переміщенню через кордон викрадених транспортних засобів, а також ознайомлення з основними способами їх виявлення.

Навчання для персоналу прикордонного відомства проводились як іноземними експертами, зокрема Прикордонної варти Республіки Польща, так і спеціалістами прикордонного відомства України. Зазначимо, що окрім теоретичних курсів, які проходили на базі Південного та Західного регіональних управлінь, тренування відбулися в пунктах пропуску на державному кордоні на Закарпатті («Ужгород» і «Лужанка») і Одещині (порти «Одеса-мтп» (Євротермінал), «Іллічівський-мтп» (поромна переправа), «Кучурган-авто»).

Українські охоронці кордону вчилися виявляти ознаки підробки номерних агрегатів, реєстраційних документів та порядку здійснення повної ідентифікації автотранспорту в цілому. Зокрема під час тренінгів експерти проекту TWINNING практично показали місця розміщення ідентифікаційних номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів різних категорій, моделей та марок, які найчастіше підробляються. Було детально продемонстровано елементи підробок VIN – номерів, стікерів, табличок транспортних засобів, будівельної, сільськогосподарської техніки тощо.  

Після завершення заходів експертами проекту TWINNING також надано високу оцінку рівню підготовки та проведення навчальних тренінгів. Анкетування учасників тренінгів свідчать про результативність і доцільність продовження проведення подібних заходів в такому форматі у майбутньому.

Тим більше, сам формат і порядок проведення практичних тренінгів з виявлення викрадених транспортних засобів є показовим для подальшого проведення таких навчань самостійно в органах охорони державного кордону, що значно посилить роботу з виявлення викраденого транспорту на кордоні.

Варто зазначити, що такі спільні навчання та обмін досвідом не лише підвищують майстерність прикордонників, а й сприяють тісній взаємодії правоохоронців України та країн Європейської спільноти у боротьбі з транскордонною злочинністю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси