Дунайське дербі: прикордонники Ізмаїльського загону зіграли в SUP POLO проти вихованців місцевого каяк клубу

НАЗАД
06 серпня 2020 16:05

Змагання з SUP POLO відбулось вчора на річці Дунай між командою Ізмаїльського прикордонного загону та «Ізмаїл каяк клубу».

В них взяли участь як досвідченні спортсмени, так і аматори. Зокрема, з титулованих спортсменів за прикордонників виступав молодший лейтенант Ярослав Білинський - багаторазовий чемпіон України з веслування на байдарках та каное, дворазовий учасник чемпіонату світу та Європи, а за вихованців клубу – Аліна Макарова та Іван Улітенко, які є багаторазовими чемпіонами України та світу з SUP бордінгу не лише серед юніорів, а й серед дорослих. Звісно, недосвідчені гравці грали на пакрафтах (човни для спуску гірними річками тощо). Гра проводилось на спеціальному надувному полі (20 на 25 метрів), яке, зі слів засновника каяк клубу В’ячеслава Макарова, в Україні є тільки в Запоріжжі та в Ізмаїлі і немає на річці Дунай в жодній країні. 

Безпеку на воді забезпечував прикордонний катер. Окрім гравців, на це дійство зібралась чимала глядацька аудиторія, яка заполонила узбережжя річки. Одразу після вкидання «м’яча», почалися справжні водяні баталії. Жодна команда не хотіла поступатись. Хто падав з SUP-бордів, хто перевертався з пакрафтів, але усі знову піднімалися аби негайно вступити у боротьбу. В результаті двох 15-хвилинок з рахунком 3:1 перемогу здобули юнаки каяк клубу.

Зазначимо також, що гра на річці через течію сама по собі вже важка, до того ж в цей день на витривалість гравців впливав сильний вітер.

Усі учасники отримали неймовірне задоволення від гри, а глядачі від її перегляду. 

Загалом можна зазначити, що відучора прикордонники відкрили для себе новий вид спорту та сподіваються, що юнаки клубу в подальшому оберуть для себе службу у прикордонному відомстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси