Держприкордонслужбою зроблені перші кроки щодо запровадження Шенгенського механізму моніторингу та оцінювання стану інтегрованого управління кордонами

НАЗАД
28 квiтня 2017 15:58

У рамках реалізації TWINNING-проекту цього тижня в Адміністрації Держприкордонслужби тривала напружена робота щодо адаптації існуючих процедур перевірок до європейських стандартів моніторингу та оцінювання.

У рамках реалізації TWINNING-проекту цього тижня в Адміністрації Держприкордонслужби тривала напружена робота щодо адаптації існуючих процедур перевірок до європейських стандартів моніторингу та оцінювання.

Експерти Федеральної поліції Німеччини та Польщі провели презентацію Регламенту ЄС 1053/2013 «Шенгенський механізм моніторингу та оцінювання стану інтегрованого управління кордонами» (Шенгенський механізм), який є обов’язковим для всіх країн-членів Шенгенської угоди «Про скасування паспортного митного контролю між країнами Європейського Союзу».

Натомість європейських експертів було ознайомлено із існуючою системою перевірок органів/підрозділів Державної прикордонної служби України та спільно було опрацьовано підходи щодо приведення її у відповідність до Шенгенського механізму.

У результаті спільної роботи офіцерів Адміністрації Держприкордонслужби та експертів від прикордонних відомств Німеччини, Польщі, Литви та Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) було підготовлено проект Інструкції оцінювання та моніторингу оперативно-службової діяльності органів/підрозділів Державної прикордонної служби (проект Інструкції), яка включає кращі практики країн-членів ЄС та враховує національні особливості побудови інтегрованого управління кордонами (ІУК).

Крім того, проект Інструкції був обговорений під час проведення круглого столу з експертами інших суб’єктів інтегрованого управління кордонами (МЗС, ДФС, ДМС, Нацполіція), які відповідно до європейських підходів також мають запровадити подібний механізм оцінювання. 

Нагадаємо, що практичну реалізацію TWINNING-проекту Адміністрацією Держприкордонслужби розпочато в жовтні 2016 року.Станом на сьогодні вже отримано фахові покрокові рекомендації з огляду на кращі європейські практики, реалізація яких дозволить привести Державну прикордонну службу України до зразків прикордонних відомств країн ЄС.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси