(ВІДЕО) Держприкордонслужба отримала антиковідну допомогу від Королівства Нідерланди на понад 22 мільйони гривень

НАЗАД
09 листопада 2021 14:11

Церемонія передачі гуманітарної допомоги відбулася сьогодні у Центральному клінічному госпіталі Держприкордонслужби, що у Києві.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України зазначив, що отримана гуманітарна допомога буде розподілена між відомчими закладами охорони здоров’я, а також органами і підрозділами, які безпосередньо охороняють кордон і здійснюють оформлення громадян в пунктах пропуску. Володимир Нікіфоренко наголосив, що прикордонники від самого початку пандемії одними з перших долучилися до заходів з недопущення поширення Covid-19. Він зазначив, що на кордоні в пунктах пропуску, прикордонники щоденно спілкуються з людьми, які прибувають з різних країн і персонал відомства має бути максимально убезпечений, в тому числі від вірусних захворювань, і завдяки допомозі партнерів з Нідерландів зокрема.

Загалом від Королівства Нідерланди прикордонники отримали 1 мільйон хірургічних масок, 100 тисяч ізоляційних халатів, майже 50 тисяч медичних окулярів, а також фартухи та респіратори типу FFP2/FFP3. Загальна вартість допомоги складає понад 22 мільйони гривень.

Посол Королівства Нідерландів в Україні пан Йеннес де Мол наголосив на тривалій і плідній співпраці з українським прикордонним відомством, яка триває вже 10 років. За підтримки Посольства українські прикордонники підвищували свою фахову майстерність з виявлення підроблених документів, протидії незаконній міграції. Натомість, завдяки пильності і професійності захисників українського рубежу Шенгенська зону та Нідерланди стали більш захищені від небажаних «гостей».

Посол наголосив, що справжні партнери – це ті, хто не словом, а справами, приходить на допомогу у скрутні часи. Тому в часи, коли Україна з одного боку тримає оборону, з іншого бореться з поширенням пандемічного захворювання, Нідерланди вирішили підтримати прикордонне відомство нашої країни.

Користуючись нагодою Володимир Нікіфоренко та Йеннес де Мол висловили слова подяки та підтримки всім медикам, які сьогодні знаходяться на передовій боротьби з пандемією та у форматі 24/7 воюють за наше здоров’я.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси