Держприкордонслужба України не отримувала від білоруських органів жодних офіційних повідомлень щодо змін в охороні кордону

НАЗАД
02 липня 2021 20:06

Держприкордонслужба не отримувала жодного офіційного повідомлення від білоруської сторони на підтвердження заяви щодо «перекриття кордону» з Україною.

Зокрема, ЗМІ повідомляють, що Олександр Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною у зв'язку з величезною кількістю зброї, яка, нібито, надходить з нашої країни.

Щодо цього інформуємо, що останнім часом прикордонні наряди, які несуть службу на «зеленій ділянці» кордону з Білоруссю та у пунктах пропуску не спостерігають якихось суттєвих змін в організації білоруською стороною охорони кордону та пропуску через кордон. У нинішній ситуації варто говорити не про збільшення спроб протиправної діяльності на українсько-білоруському кордоні, а навпаки. Від серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, як на сухопутному, так і на річковому сегментах. Прикордонне відомство України також значно наростило можливості повітряного моніторингу кордону як пілотованою авіацією, так і безпілотниками.

Також варто наголосити, що Держприкордонслужба України та Держприкордонкомітет Білорусі періодично опрацьовують спільні аналізи загроз та спільні звіти, які підписуються в рамках прикордонно-представницької роботи. В останньому такому звіті (за підсумками минулого року) прикордонники Білорусі відмічали зменшення в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з нашою країною.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси