Державна прикордонна служба бере опіку над ліцеєм «Кадетський корпус» в Сумах

НАЗАД
03 жовтня 2018 14:15

Про це Голова Державної прикордонної служби України повідомив сьогодні перебуваючи в державному ліцеї-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка.

«Держприкордонслужба, в тому числі всі наші навчальні заклади, прикладуть всіх зусиль, аби довести інформацію про прикордонну службу і її специфіку. Також відомство всебічно сприятиме навчальному закладу, щоб вихованці ще на початковому етапі відчули, що таке прикордонне братство та підтримку», - зазначив Петро Цигикал

Варто додати, що «Кадетський корпус» є не лише гордістю Сумщини, а й держави в цілому, в ньому виховується майбутнє покоління українців.

Очільник Держприкордонслужби розповів ліцеїстам про службу в прикордонному відомстві та презентував здобутки і шляхи розвитку, в тому числі авіаційної та морської складової.

Він відмітив, що відомство активно розвивається за двома основними напрямками: військовий і правоохоронний. При цьому додав, Держприкордонслужба повністю інтегрована в загальну систему національної безпеки і оборони. Також налагоджено ефективну співпрацю з міжнародними партнерами, з якими, зокрема, проводяться спільні операції по протидії протиправній діяльності і прикордонні процедури. Окремо, він наголосив на підготовці персоналу в прикордонних навчальних закладах.

«Я впевнений, що в сьогоднішньому строю стоять майбутні керівники прикордонних комендатур, прикордонних відділень, загонів, регіональних управлінь, а можливо і майбутній керівник відомства», - додав Петро Цигикал.

Наостанок він побажав всім обрати правильний життєвий шлях і стати надійним захисником України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси