Декілька груп «любителів» гір не змогли пройти повз наряди прикордонників

НАЗАД
12 травня 2024 11:16

Кілька груп «туристів», які планували горами дістатися сусідньої Румунії, зупинили впродовж минулої доби прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону.

Одного жителя Хмельниччини та двох жителів Рівненщини помітив під час патрулювання з повітря екіпаж гелікоптера прикордонників. Чоловіки саме милувалися красою озера Несамовите. Проте, апогеєм подорожі трійки спритників мала стати Румунія, куди вони планували потрапити, подолавши ще 12 кілометрів шляху.

Ще двох чоловіків з Київщини та Херсонщини затримав прикордонний наряд за 7 кілометрів від українсько-румунського кордону. Від несподіваної зустрічі з прикордонниками в одному із гірських урочищ, «верхолази» вдалися навтьоки. Щоб їх зупинити, прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів.

Житель Львівщини свій «туристичний» маршрут в Румунію проклав через озеро Бребенескул. Троє його «колег» з Миколаївщини та Одещини збиралися підкорювати гору Клифа. Не зміг пройти повз наряди прикордонників й житель Житомирщини, який також збирався у високогір’я Карпат, щоб незаконно перетнути держрубіж.

Зрештою, кінцевим пунктом у маршрутах усіх «подорожуючих» став прикордонний підрозділ, куди їх доставили з метою з’ясування обставин правопорушення.

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скерували до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси