Чоловіки призовного віку намагаються використовувати літніх людей, щоб виїхати за кордон

НАЗАД
21 липня 2023 15:34

Минулої доби правоохоронці викрили кримінальні схеми, в яких чоловіки призовного віку на кордоні називалися опікунами 74 та 88-річних жінок.

У пункті пропуску «Порубне» прикордонники Чернівецького загону виявили фальшиві документи про інвалідність 88-літньої жінки. Її супроводжував 26-річний чоловік, який надав на контроль відповідний висновок лікарсько-консультативної комісії. Прикордонники зв’язалися з медзакладом, зазначеним у паперах, там повідомили, що такого висновку комісії не видавали.

А у пункті пропуску «Тиса» прикордонники Чопського загону запідозрили, що 38-річний закарпатець супроводжує 74 річну жінку не для здійснення опіки, а для виїзду за кордон. Чоловік запевняв, що це його бабуся, але не зміг підтвердити родинний зв'язок чи необхідність догляду. Залагодити питання за допомогою хабаря взялася водійка авта, в якому знаходилися «бабуся» та «онук».

Згаданим мандрівникам не вдалося перетнути кордон, а в поліцію були направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень: використання підроблених документів в одному випадку (ст 358 ККУ) та спроба підкупу посадової особи в іншому випадку (369 ККУ).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси