Через лінію розмежування намагалися незаконно перемістити майже 153 тис. доларів США, ювелірні вироби, колекційні монети та картини

НАЗАД
29 грудня 2020 12:00

150 000 доларів США (понад 4,2 млн в гривневому еквіваленті) намагався незаконно перемістити через КПВВ «Станиця Луганська» громадянин України, 1967 року народження.

Чоловік йшов з тимчасово окупованої території та більшу частину прихованої валюти переміщував у валізі. Ще 2700 доларів США (ця кількість також перевищує дозволену), виявили й у іншого чоловіка, який через КПВВ «Станиця Луганська»  йшов на підконтрольну українській владі територію.

Загалом минулої доби прикордонники Луганського та Донецького загонів, які виконують завдання в складі Об’єднаних сил, спільно зі співробітниками ДФС, припинили 4 спроби незаконного переміщення валюти, прикрас та предметів, які, найімовірніше, мають культурно-історичну цінність.

Зокрема, майже 400 ювелірних виробів виявили у КПВВ «Новотроїцьке», що на Донеччині. Прикраси, вартість яких за попередньою оцінкою складає майже 740 тис. гривень, везла громадянка України. Крім прикрас у неї виявили також 5 банківських ключів.  

Також у «Новотроїцькому» виявили 4 картини та 17 колекційних монет. Їх віз водій автомобіля «Рено», який з тимчасово окупованої частини Донеччини їхав у Маріуполь.

Валюту, прикраси, картини та монети вилучили співробітники ДФС для прийняття правового рішення.

Нагадуємо, що перелік і обсяги (вартість/вагу/кількість) обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів товарів, затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Детальніше: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0666-20#Text

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси