5000 доларів США за проїзд до Молдови

НАЗАД
08 липня 2024 12:00

На транзитній ділянці автодороги Одеса-Рені прикордонники затримали 25-річного жителя Одещини, який намагався переправити до Молдови трьох чоловіків.

Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Південного регіону.

Для втілення своїх протиправних намірів зловмисник завчасно вирішив домовитися з прикордонницею, запропонувавши їй грошову винагороду в розмірі 5000 доларів США. Про спробу підкупу прикордонниця повідомила правоохоронців. Останні задокументували надання 2500 американських доларів фігурантом, решту суми він мав надати після успішного трансферу.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці також затримали фігуранта справи на гарячому – під час спроби незаконного переправлення осіб за кордон. З кожного свого «клієнта» він мав отримати до 8000 доларів.

Ділка затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено про підозру у вчиненні злочинів.

Процесуальні дії з викриття кримінального правопорушення проводились спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь», УСБУ в Одеській області та Національної поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси