337,6 млн осіб та 74,28 млн транспортних засобів оформили прикордонники за 4 роки

НАЗАД
25 квiтня 2018 09:32

Держприкордонслужба не стоїть на одному місці, а постійно й системно реформується в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України, посилює заходи прикордонної безпеки...

Держприкордонслужба не стоїть на одному місці, а постійно й системно реформується в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України, посилює заходи прикордонної безпеки, постійно впроваджує інноваційні технології, протидіє корупції та нелегальній міграції, вдосконалює і спрощує систему перетину державного кордону.

Зокрема Державна прикордонна служба України здійснила ряд заходів для забезпечення ритмічності пропускних операцій та оптимізації контрольних процедур у пунктах пропусках.

Також ініційовано експеримент щодо розмежування смуг руху транспорту, організовано прикордонний контроль пасажирів під час руху двох швидкісних електропоїздів «Київ-Львів-Перемишль».

Крім того, розроблено для впровадження нові технічні принципи контролю, зокрема одна зупинка, контроль громадян без їх виходу із транспортних засобів, поєднано зони прикордонного та митного контролю тощо.

Окремо, для комфорту громадян на сайті Держприкордонслужби створено інтерактивну карту, де можна он-лайн знайти інформацію про завантаженість пунктів пропуску.

Нагадаємо, з 29 серпня 2015 року Держприкордонслужба також почала використовувати у щоденній діяльності міжнародну базу даних Інтерполу, що дозволяє виявляти міжнародних злочинців, шахраїв, викрадені автомобілі, власників фальшивих документів, які відсутні у відомчій  базі. Це значно розширило можливості прикордонного відомства. За рік опрацьовано майже 9 тисяч повідомлень по лінії Міжнародної організації кримінальної поліції, з них реалізовано 2 тисячі інформацій щодо конкретних осіб і транспортних засобів

А з 11 червня 2017 року в Україні запроваджений безвізовий режим з країнами Європейського Союзу, що значно спрощує процес перетину державного кордону для українців. За цей час загалом до ЄС у безвізовому порядку прослідувало 483 тисяч громадян України (3% від загальної кількості, 12% – від тих, які прослідували за біометричними паспортами).

Крім того, з 1 січня 2018 року в 157 міжнародних пунктах пропуску у повному обсязі запрацював біометричний контроль для громадян 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику. До решти іноземців обов’язкова фіксація біометричних даних застосовується за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Загалом за останніх 4 роки було здійснено прикордонний контроль та пропущено встановленим порядком 337,6 мільйона осіб та 74,28 мільйона транспортних засобів. Зауважимо, щороку пасажиропотік постійно зростав у середньому на 10%. Традиційно найбільш популярним напрямком для подорожей у громадян залишається Польща, найменш – Словаччина.

Зокрема у 2017 році співробітники прикордонного відомства оформили 97,33 мільйона осіб та 20,85 мільйона транспортних засобів, що на 9% та 2% більше, ніж у 2016 році. З них лінію розмежування на Донбасі перетнуло понад 11,76 мільйона осіб і 1,69 мільйона транспортних засобів, а адміністративний кордон з окупованим Кримом – понад 2,5 мільйона громадян та 409 тисяч авто.

Крім того, у минулому році під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску було виявлено та непропущено в Україну понад 5,1 тисяч потенційних нелегальних мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси