Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

НАЗАД
04 сiчня 2023 09:54

За добу 3 січня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 87 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 44 тисячі осіб. 29 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 43 тисячі осіб, 40 тисяч з них – громадяни України.

Оформлено 99 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Станом на 10:00 4 січня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Впродовж попередньої доби пасажиропотік на кордоні з Польщею збільшився. Державний кордон в обох напрямках перетнула майже однакова кількість громадян. Накопичення з легковиків, у напрямку виїзду до Польщі, спостерігалось у другій половині дня та ввечері майже на усіх пунктах пропуску. Черги з легковиків сягали від 30 до 130 автомобілів.

Сьогодні вранці майже на усіх пунктах пропуску, на виїзд з України, не зафіксовано накопичень легкових автомобілів. Лише перед «Устилугом» очікують 70 легковиків, в «Угринові» – 20. На в’їзд в Україну в «Устилузі» зупинилось 50 автомобілів. На решті пунктів пропуску накопичень не спостерігається в обох напрямках.

За попередню добу, вночі, спостерігалось не значне накопичення на виїзд до Польщі автобусів. Найбільше у «Шегинях», «Краківці» та «Раві-Руській». Сьогодні вранці перед пунктом пропуску «Краківець» очікує 8 автобусів, у «Шегинях» – 2. Зі сторони суміжної держави у «Краківці» 2 автобуси.

Рекомендуємо громадянам, які планують слідувати через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей, на яких не спостерігається значних накопичень легковиків та автобусів.

Нагадаємо, що перетин кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску та працівників відповідних служб суміжної сторони.

Також рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

Інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можна простежити за посиланням https://cutt.ly/6K62Hi1 . Звертаємо увагу, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

Наголошуємо, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text.

Бажаємо вам приємних подорожей!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси