Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
08 липня 2019 08:01

Усі КПВВ на лінії розмежування відкрились згідно літнього графіку роботи та функціонують у штатному режимі.

Пасажиро-транспортний потік залишається динамічним.

Загалом минулої доби через КПВВ прослідувало 33,2 тисячі осіб та 4,3 тисячі транспортних засобів:

«Майорське» – 7630 осіб та 975 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 6950 осіб та 1285 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 6260 осіб та 1105 транспортних засобів;

«Гнутове» – 3725 осіб та 970 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 8615 осіб.

Сьогодні зранку в КПВВ на в’їзд та виїзд знаходилася така кількість транспортних засобів: «Майорське» – 20/40; «Мар’їнка» – 0/60; «Новотроїцьке» – 15/50; «Гнутове» – 20/30.

Учора прикордонники Краматорського та Донецького загонів у КПВВ «Мар’їнка» та «Новотроїцьке» завадили двом спробам переміщення через лінію розмежування товарів з порушенням встановлених правил. Серед виявленого – побутова техніка та гумовий човен з двигуном на загальну суму понад 48 тисяч гривень. Товари вилучено представниками ДФС для здійснення подальшого процесуального оформлення.

Крім цього військовослужбовці Лисичанського прикордонного загону в КПВВ «Станиця Луганська» відмовились від отримання неправомірної вигоди від громадянки України, яка намагалась перетнути лінію розмежування без належним чином оформлених документів. По даному факту повідомлені співробітники Національної поліції.

Учора Президент України Володимир Зеленський та Президент Європейської ради Дональд Туск побували у районі розведення сил і засобів в Станиці Луганській.

Під час візиту високих гостей супроводжували Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

На території КПВВ голова держави зробив зупинку, аби вшанувати пам'ять і покласти квіти до пам'ятного знаку українським воїнам, які загинули у боях з російськими окупантами.

Присутні ознайомились з поточною ситуацією на цій ділянці та гуманітарними проектами, що реалізуються за підтримки ЄС. Також, Верховний Головнокомандувач ЗСУ особисто перевірив нові позиції сил ООС на ділянці розведення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси