Щодо безпекової ситуації в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування за минулий тиждень

НАЗАД
21 квiтня 2019 07:44

Протягом тижня усі КПВВ на лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей працювали у штатному режимі.

Загалом за вказаний період встановленим порядком лінію зіткнення перетнуло 289 тисяч громадян та 35 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію зіткнення 168 особам у зв’язку з відсутністю або з несправністю необхідних документів.

В той же час проросійські бойовики три рази порушили визначений режим роботи гуманітарних дорожніх коридорів, направляючи громадян до контрольних пунктів в’їзду-виїзду на контрольованій території після закінчення визначеного часу їх роботи. Щоб не залишити громадян у темний час доби у так званій «сірій зоні» за окремими рішеннями командувача Об’єднаних сил в цих випадках було продовжено роботу КПВВ та прикордонниками забезпечено пропуск 116 громадян.

На контрольовану територію прослідувало 44 внутрішньо-переміщених особи, що залишили свої оселі через складну соціально-економічну ситуацію на тимчасово окупованій території України.

Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів прикордонниками в контрольних пунктах в’їзду-виїзду виявлено 11 паспортних документів України з ознаками часткової підробки та незаконний ідентифікаційний документ, виданий окупаційною адміністрацією РФ.

За правопорушення законодавства з прикордонних питань в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії зіткнення до адміністративної відповідальності притягнуто п’ять громадян. Прикордонниками було встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Крім цього, оштрафовано двох громадян, які порушили встановлені режимні правила під час проходження контрольних процедур в КПВВ.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 26 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу. Загалом оформлено 394 тонн гуманітарного вантажу.

У ході виконання службових обов’язків у КПВВ військовослужбовці Держприкордонслужби, що діють у складі Об’єднаних сил, зафіксували два випадки, коли громадяни намагались «домовитися» про безперешкодний перетин лінії зіткнення. За цими фактами до Національної поліції направлені відповідні повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси