15-річний юнак, аби «стати повнолітнім», придбав фейковий застосунок «Дія» та «накинув» собі три роки

НАЗАД
31 жовтня 2023 14:29

Днями на Київщині прикордонники зупинили для перевірки парубка, який кермував мотоциклом Honda української реєстрації.

Хлопець не мав з собою ані посвідчення водія, ані свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Під час огляду правоохоронці виявили, що номер рами мотоцикла був повністю знищений кустарним способом.

Про виявлення ознак правопорушення, передбаченого ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) прикордонники повідомили поліцейських.

Для підтвердження особи хлопець пред’явив прикордонникам паспорт громадянина України в мобільному додатку «Дія». За цим документом молодику було 18 років. Проте правоохоронці встановили, що застосунок «Дія» не справжній, а є фейковою копією зі схожим дизайном. За оригінальними цифровими документами хлопцеві було лише 15 років. Він зізнався, що фальшивий додаток придбав в одному з телеграм-каналів та додав собі років, аби користуватися всіма «благами», до яких мають доступ повнолітні.

Маму хлопця притягнули до адмінвідповідальності за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси