(ВІДЕО) Вибір є! Курсанти прикордонного вишу можуть обирати страву до свого смаку

НАЗАД
23 лютого 2021 10:06

В їдальні Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького нововведення – тепер курсанти можуть обирати страву до свого смаку.

Віднедавна запровадили другу, альтернативну страву. Старший кухар сержант Людмила Нестерук розповідає, що ще наприкінці 2020 року запропонували курсантам на вибір дві перших страви на обід. Такий експеримент виявився вдалим та був позитивно сприйнятий. Поступово альтернативу додали до всіх страв. Наразі можна обрати, наприклад, суп чи борщ, рибну чи м'ясну котлету, макарони чи гречану кашу та один з двох салатів. Зазвичай обидва варіанти страв готують у пропорції 50/50, адже спрогнозувати, що буде більш популярним неможливо. Звісно, із введенням альтернативної страви збільшилося навантаження на кухарів, проте у поміч їм стає нове обладнання, зокрема збільшено кількість плит для смаження, котлів, електричних сковорідок.

В академії продовжують вдосконалювати харчування курсантів, а тому заплановано немало цікавих змін. Так, влітку буде розширено асортимент фруктів в раціоні, а також планують закупівлю обладнання для виробництва вареників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси