(ВІДЕО) «Знання – надійна й мирна зброя»

НАЗАД
01 вересня 2023 17:53

Вже більше року Україна та українці боряться за своє існування, але, на жаль, через війну сотні українських закладів освіти в руїнах після атак російських окупантів.

Сьогодні, коли країна відзначає День знань, через війну не всі школярі повернулися за парти.

Так сталося, що син нашого воїна-прикордонника з Херсонщини також немає змоги почути шкільний дзвоник та побувати на першому відкритому уроці. Навчаючись в одній з херсонських гімназій, шестикласник Ростислав, пам'ятає щасливі моменти зі шкільного життя: «Перше вересня для мене та для моїх однокласників було надзвичайним святом. Адже після літніх канікул ми розповідали свої враження один одному та налаштовували себе на навчання. Хотілося почути милозвучний голос нашого класного керівника, але все це було до війни...»

Зараз юний школяр та майбутній прикордонник вимушений навчатися дистанційно, тому що його навчальний заклад кожного дня перебуває під прицільним вогнем окупантів. Першого вересня до першого класу його мав повести за руку тато. Але тато, тепер тримає за руку всю Україну, прикриваючи собою всіх українських дітей.

Сьогодні ми виборюємо Незалежність нашої країни та в умовах російського вторгнення школярі змушені підлаштовуватися до цих реалій. Але незважаючи на всі незгоди,  наші діти продовжують навчання, тому що знання – надійна й мирна зброя.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси