(ВІДЕО) «Завдання: виявити та знищити ворога!», - антидиверсійні резерви прикордонників вдосконалюють свою майстерність

НАЗАД
02 лютого 2024 15:41

Діяльність ворожих диверсантів у прикордонних районах України сьогодні реальна загроза, на яку прикордонники тренуються швидко й ефективно реагувати.

«Напрямком, де фіксується найбільша активність диверсійних груп противника залишається Сумщина. Проте випадки їх викриття в Харківській та Чернігівській областях також не припиняються», - заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він розповів, що прикордонники постійно тренуються для підвищення свого рівня військової підготовки, тактичних навичок, влучності стрільби, що направлені на виявлення та ліквідацію загрози з боку супротивника.

Прикордонники тренуються виявляти ворога спостерігаючи як із землі, так і з неба. Аеророзвідка також вдосконалює свої навички працюючи вдень та вночі.

«Такі навчання ми проводимо регулярно, щоб навчитися злагодженості, більш швидкому та дієвому реагуванню на зміни обстановки», - каже аеророзвідник на псевдо Колокольчик. Зокрема він, для виявлення диверсантів та коригування дій побратимів, використовує коптер з інтелектом. Колокольчик розповідає, що його дрон вміє бачити в темряві, розпізнавати людей, транспортні засоби, човни… і це неабияк допомагає.

Під час таких занять їх учасники відпрацьовують тактику та взаємодію з сусідніми позиціями, аеророзвідкою, бронетехнікою, щоб у випадку появи ворожих сил кожен знав як діяти, вмів ефективно виявити та ліквідувати противника, вберегти побратима і самому не піймати кулю чи осколок.

Періодично для проведення таких занять залучається інструкторська група з управління прикордонного загону. Керівник одного із тренувань протидиверсійного резерву з позивним Санто зауважив, що увесь залучений особовий склад має бойовий досвід, проте бійці постійно вдосконалюють свою майстерність і згуртованість.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси