(ВІДЕО) Загін з іменем Січових Стрільців та генеральські погони… Президент привітав захисників України

НАЗАД
14 жовтня 2020 12:47

На урочистій церемонії Володимир Зеленський вручив стрічку з почесним найменуванням Житомирському прикордонному загону та присвоїв військове звання «бригадний генерал» полковнику Вадиму Ченчику.

Церемонія присвоєння почесних найменувань військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України відбулася сьогодні у Києві. На ній Глава Держави вручив стрічку з почесним найменуванням 9-му прикордонному загону.

Віднині Житомирський прикордонний загін має найменування «імені Січових Стрільців». Стрічку з почесним найменуванням від Володимира Зеленського отримав начальник прикордонного загону полковник Антон Квятковський. Згідно з Указом Президента почесні найменування присвоєні з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, враховуючи бойові заслуги, мужність, високий професіоналізм та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань їх особовим складом.

Також під час цих урочистостей заступнику Голови Держприкордонслужби Вадиму Ченчику Президент України вручив погони бригадного генерала.

З нагоди Дня захисника України Верховний Головнокомандувач ЗСУ у своєму виступі зазначив, що сьогодні для кожного українця на землі надзвичайно важливий день. День тих, хто впродовж століть боронив нашу землю, а у 2014 році захистив Україну від російської агресії і продовжує захищати сьогодні.

«Сьогодні ми всі вклоняємось нашим воїнам за мирне небо та спокійний сон в українських містах та селах. Нехай нікого не вводить в оману назва цього дня. Це не тільки чоловіче свято. Серед наших воїнів багато відважних та сильних жінок і дівчат. І сьогодні ми дякуємо їм усім – хоробрим чоловікам та жінкам, хлопцям та дівчатам зі ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби України та інших силових структур. Дякуємо добровольцям, медикам і всім, хто служить Батьківщині», - наголосив Глава держави.

Важлива та почесна місія захищати рідну землю покладена також на охоронців рубежів. «Щодня на сторожі незалежності стоять прикордонники, адже боронити край своїх пращурів і залишити його нащадкам – святий обов’язок», - зазначив у привітанні на своїй сторінці Голова Держприкордонслужби. Сергій Дейнеко підкреслив, що вчинки прикордонників, які дали гідну відсіч російському агресору є прикладом для наслідування, прикладом стійкості, сили духу і самопожертви. Та з низьким поклоном згадав про побратимів, які загинули у цій війні.

  • «Я бажаю нам усім ПЕРЕМОГИ!!! З Днем захисника України! Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці! З Днем українського козацтва! Слава Україні!!!», - завершив своє привітання очільник прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси