(ВІДЕО) З міжнародних гастролей на передову

НАЗАД
05 сiчня 2023 09:02

Роман Федоришин народився 5-го липня 1972 року в Калуші, що на Івано-Франківщині.

До призову на військову службу активно займався спортом, був актором народного театру в рідному Калуші та народного гумористичного театру «КУМ». У грудні 1991 року Романа призвали на строкову службу в Прикордонні війська. У Львівському прикордонному загоні він пройшов шлях від рядового до прапорщика. У зв’язку з некомплектом офіцерського складу в прикордонній службі був направлений на прискорений курс навчання до інституту прикордонних військ України, і вже у квітні 1994 року отримав військове звання «лейтенант». Проходив службу на офіцерських посадах у Львівському та Мостиському прикордонних загонах, Західному регіональному управлінні, Адміністрації Держприкордонслужби. У званні підполковника та вислугою понад 26 календарних років у 2017 році Роман звільнився з військової служби.

«Моєю мрією з дитинства було стати актором, – говорить Роман. – Після звільнення зі служби почав займатися творчістю. І ось у березні 2019 року на сцені Першого театру в місті Львові, відбулася моя прем’єра у комедійній виставі «Гойдалка на трьох». Почалися гастролі. Відкрилися нові можливості у подальшому розвитку та досягненні своєї мрії».

Роман згадує, що ще з дитинства грав на музичних інструментах: «Співав для друзів, знайомих. Це було завжди моєю «фішкою». У 2021 році кавер-гурт «ODESSA BAND», де мене обрали хедлайнером, почав виступати за кордоном.

Усе змінилося 24 лютого, коли розпочалася повномасштабна війна з росією. Усі виступи та гастролі пішли нанівець. Багато хто з акторів були призвані за мобілізацією і зараз проходять службу в складі сил оборони України.

«Я теж не міг залишатись осторонь», – говорить Роман.

До травня 2022 року в складі штабу він займався формуванням добровольчих підрозділів Львова. А вже з травня був призваний за мобілізацією до Мукачівського прикордонного загону. Зараз Роман проходить службу в Луганському прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

«Потрібно рухатися, потрібно жити, потрібно бити ворога! Окрім служби я ще намагаюся підтримати бойовий дух своїм хлопцям, які тут також бережуть кордони і стримують ворога. Я гадаю, що і пісня, і добре слово, і жарт допомагають їм бути сміливішими та підіймають їм настрій», – стверджує наш співбесідник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси