(ВІДЕО) «З комбайна по танку!»: винахідливість прикордонників «Макса» та «Поляка»

НАЗАД
27 березня 2023 13:24

Два друга в житті, а на фронті ефективний протитанковий розрахунок. Їх вміння ворог уже мав змогу відчути, влучність та професіоналізм відправили ворожий танк на металобрухт.

Військовослужбовець-прикордонник з позивним «Макс» підписав контракт з Державною прикордонною службою України ще у 2014 році, а «Поляк» - у 2017-му, і з того часу вони разом проходили службу на різних напрямках. Коли розпочалося широкомасштабне вторгнення рф в Україну – побратими продовжили службу в складі прикордонної комендатури швидкого реагування, виконували бойові завдання в районі населених пунктів Нове, Колодязі, що на Лиманському напрямку.

Одного разу, під час виконання бойових завдань було зафіксовано рух колони ворожої техніки і тоді отримали наказ для вибору позиції. Бачили, що попереду йшли 2 БМП, а за ними танк. Звісно, як ціль вибрали саме його. І тут на допомогу прийшов старий добрий ПТРК «Фагот». Шукати позицію часу не було, тому вирішили діяти нестандартно.

«Вискочив на комбайн, зробив постріл. Побачив, що задимівся», - з посмішкою згадує  військовослужбовець «Макс».

У червні 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України «Поляк» і «Макс» нагороджені медалями «Захиснику Вітчизни».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси