(ВІДЕО) В’ячеслав Семенов - приклад для захисників Батьківщини сьогодні та у майбутньому

НАЗАД
17 лютого 2021 10:09

Сьогодні в органах та підрозділах Державної прикордонної служби, меморіальних комплексах, в Могилів-Подільському прикордонному загоні та у рідному місті Жмеринці проходять заходи із вшанування Героя України В’ячеслава Семенова.

Шість років тому на блокпосту Балу загинув В’ячеслав Семенов – командир групи прикордонників Могилів-Подільської оперативно-бойової комендатури.

Осколок від пострілу російського танка пробив задню пластину бронежилета В’ячеслава Семенова та пройшов під праву лопатку. Побратими занесли командира в бліндаж ще живим. Помер В’ячеслав на руках колег.

Прикордонники разом з побратимами зі 128-ї гірсько-піхотної бригади ЗСУ опинилися в горнилі ворожої атаки. Їх стійкість та героїзм дозволили Українському війську уникнути «котла» на зразок Іловайська та вийти з оточеного Дебальцевого.

Тоді Росія та її посіпаки, як зазвичай, діяли обманом та підступом. Вони погодилися на перемир’я, яке мало початися з 15 лютого 2015 року. Імітуючи відведення сил ворог здійснив перегрупування, кинувши усі свої сили на Дебальцеве. 

…Коли українські військові відходили з позицій в районі блокпоста Балу, бронемашину з тілом Семенова підбили. Згодом довелося вести тривалі переговори, щоб повернути тіло Героя на контрольовану українською владою територію.

В’ячеслав Семенов став першим прикордонником, героєм російсько-української війни, якому присвоєне звання Герой України. Його ім’я присвоїли Могилів-Подільському прикордонному загону.

Для нас – це командир, який до останнього залишався з підлеглими, підтримував, організовував та опікувався ними. Воїн, який після поранення відмовився від евакуації та залишився на вістрі протистояння. Офіцер, який був зразком вірності своєму народові. Герой України, який має залишатися у пам’яті народу, бути прикладом для захисників Батьківщини сьогодні та у майбутньому.

Продюсерський центр For POST, The International Producer Center за підтримки ДержКіно України зняв про ті події фільм «Перехрестя Балу», який охочі можуть знайти та переглянути у мережі Інтернет. Слава Україні! Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси