(ВІДЕО) Вшановуємо пам'ять моряків-прикордонників - капітан-лейтенанта Дениса Петухова та матроса Богдана Тіщенка

НАЗАД
31 серпня 2024 09:00

Вже 10 років минуло відтоді, як з нами немає наших побратимів — капітан-лейтенанта Дениса Петухова і матроса Богдана Тіщенка. Їхня загибель у морі – це рана у серці кожного морського прикордонника.

31 серпня 2014 року, під час виконання бойового завдання у водах Азовського моря, вони віддали своє життя, захищаючи Україну від ворога.

Денис Петухов народився в Одесі у 1988 році. У свої 26 років вже був відомий як надійний і мужній офіцер, досвідчений командир катера, який з дитинства мріяв про море. За свій героїчний вчинок Денис був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Богдан Тищенко, уродженець Маріуполя, служив на катері сигнальником і навідником. Молодий матрос завжди проявляв відвагу та безмежну відданість своїй справі. Його героїзм також був відзначений посмертною нагородою — орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Українські моряки-прикордонники загинули від рук російських окупантів, відстоюючи незалежність нашої держави, одними з перших. Їх подвиг ніколи не буде забутий.

У 2015 році, в пам'ять про загиблих героїв, у Приморському парку Маріуполя було встановлено меморіальний комплекс. На жаль, під час тимчасової окупації міста російськими військами цей меморіал був зруйнований, як і багато інших символів української історії та спадщини.

Сьогодні ті, хто служив поруч із Денисом і Богданом, продовжують захищати морські кордони України в Одеському та Маріупольському загонах Морської охорони. Вони зберігають у своїх серцях пам'ять про побратимів і щодня виходять на службу, керуючись їхнім прикладом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси