(ВІДЕО) Волонтери Благодійного фонду «Соняшник Миру Україна» передали прикордонникам на передову кілька сотень аптечок

НАЗАД
04 листопада 2023 12:01

Нещодавно волонтери Благодійного фонду «Соняшник Миру Україна» передали військовослужбовцям Донецького прикордонного загону дві сотні індивідуальних аптечок, а також 8 рюкзаків бойового медика й запасники до них.

Аптечки укомплектовані за стандартами IFAК – так, як це роблять у країнах НАТО. До складу кожної із них входять два турнікети САТ Generation 7, сертифіковані комітетом ТССС, бандажі, оклюзійні пов’язки Halo Vent, кровоспинні гемостатичні бинти Quikсlot Combat Gauze тощо.

«Усі комплектуючі, які входять до складу аптечок, сертифіковані американським виробником, – розповідає начальник служби охорони здоров’я 1 прикордонного загону лейтенант Олександр Кучера. - Наповнення за стандартом ІFAK – це необхідний мінімум для надання само- та взаємодопомоги після поранення безпосередньо на полі бою».

Рюкзаки волонтери передали двох видів. Чотири із них – середнього об’єму для фельдшерів. Стільки ж – малого літражу, які підходять для роботи бойових медиків. Наплічники укомплектовані для надання допомоги за протоколами MARCH.

Уся надана допомога буде розподілена у підрозділи Донецького прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси