(ВІДЕО) Вінницька громада передала прикордонникам 200 FPV-дронів, 10 Mavic 3T та 50 тисяч сухих душів

НАЗАД
11 липня 2024 10:02

Вінницька громада у координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передала прикордонникам-захисникам 200 FPV-дронів із системами кріплення для скидів, 10 Mavic 3T та 50 тисяч сухих душів.

Безпілотники Mavic 3T на передовій здебільшого використовують саме для розвідки, адже вони оснащені телевізійною камерою, що може «бачити» вночі.

«Ударні FPV-дрони використовують для ураження живої сили та техніки ворога. Такі дрони зараз є одним із основних ударних засобів на фронті, крім, звичайно артилерії, РСЗВ, авіації. Це робочий інструмент саме на передньому краї», – зазначив прикордонник Іван Василенко, представник окремої комендатури охорони забезпечення ДПСУ.

Отримані дрони будуть розподілені між прикордонними загонами по всій лінії фронту від Херсона до Харкова

Сухі душі також наразі дуже потрібні, адже бійці на передовій не мають відповідних умов для задоволення гігієнічних потреб – така альтернатива дуже рятує. Сухі душі зручно носити з собою, вони легкі та не займають багато місця в споряджені.

«Ми продовжуємо працювати із запитами оборонців. Закуповуємо за тендерами те обладнання, на яке є запит. Також із міського бюджету передаємо субвенції військовим частинам, аби захисники самостійно могли придбати те чи інше обладнання. Лише за перші пів року із бюджету громади ми скерували 410 млн грн на підтримку оборонців. Загалом же на пріоритет «Безпека та оборона» заклали близько 1 млрд грн», – говорить заступник міського голови Ігор Откидач.

Зауважимо, що згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України.

Додамо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі Силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Висловлюємо глибоку повагу і щиру вдячність Вінницькій громаді й Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу за неоціненну допомогу і підтримку воїнів України! Разом – до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси