(ВІДЕО) «Від теоретичних питань ми перейшли до практичної реалізації» - начальник Регіонального управління морської охорони

НАЗАД
26 квiтня 2019 08:54

Учора в Києві завершив роботу Міжвідомчий круглий стіл з питань законодавства у сфері морської безпеки.

У заході, який відбувався за підтримки Посольства США в Україні, брали участь керівники та представники Держприкордонслужби, Міністерства внутрішніх справ, берегової охорони США, провідні експерти у галузі морського права ЗСУ, правоохоронних органів, міністерств та відомств України. 

«Разом з представниками Державної прикордонної служби України та представниками інших міністерств та відомств ми обговорили нагальні питання щодо законодавства у сфері прикордонної безпеки», - зазначив Джеймс Джонс, керівник Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів.

Під час фахових дискусій підіймалися питання пов’язані з безпекою на морських кордонах України, обміном інформацією, спільним діям у разі виникнення кризових ситуацій. Окремо обговорювалися шляхи подальшого співробітництва, удосконалення вітчизняного законодавства та подальшої його уніфікації відповідно до існуючої світової практики.

Окремо програвалися сценарії, які несуть певні загрози для безпеки держави та адекватні відповіді силових, правоохоронних та цивільних відомств на ці виклики у межах власної компетенції.

«Від теоретичних питань ми перейшли до практичної реалізації конкретних сценаріїв. І це було зроблено із залученням інших силових та правоохоронних органів. Це нам надає добру базу для подальшого розвитку», - наголосив начальник Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби контр-адмірал Олег Костур.

Експерти Берегової охорони США представили декілька презентацій, які були пов’язані з законодавством, у рамках якого вони працюють та діють у разі виникнення різного роду кризових ситуацій.

Підбиваючи підсумки круглого столу, його учасники зазначили, що у реальному житті неможливо передбачити всі вірогідні ситуації, але зацікавлені компетентні органи повинні бути готові дати адекватну оцінку та фахово відповісти на загрози національній безпеці.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси