(ВІДЕО) Від народу Японії з турботою

НАЗАД
24 травня 2024 15:41

Співпраця Державної прикордонної служби з Урядом Японії має багаторічну історію успішної взаємодії. Це – партнерство як у площині двостороннього співробітництва, так і в рамках реалізації спільних ініціатив із надання обладнання.

Ще одним кроком на шляху до реалізації спільних планів став візит Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Мацуди Кунінорі, який зустрівся з Першим заступником Голови Державної прикордонної служби України Володимиром Нікіфоренком.

Головна тема зустрічі – підсумки реалізації гранту непроєктного типу Уряду Японії на закупівлю сучасного апарату магніто-резонансної томографії (МРТ) та супутнього обладнання для лікувальних закладів Державної прикордонної служби України, а також відповідне навчання медичного персоналу прикордонного відомства.

«Для мене велика честь стояти перед вами сьогодні відзначаючи важливу подію партнерства між Україною та Японією у галузі охорони здоров’я. Мені дуже приємно оголосити про успішне встановлення та запуск МРТ системи у госпіталі Державної прикордонної служби України, здійснене за підтримки Уряду Японії. З моменту встановлення наприкінці березня і до початку травня було проведено понад 300 досліджень. Ця кількість підтверджує важливість впливу такого медичного обладнання на діагностику та лікування пацієнтів. Завдяки можливості проводити в середньому 10 обстежень на день система МРТ відіграє вирішальну роль не лише в обслуговуванні населення загалом, а й у забезпеченні якісної діагностики та лікуванні поранених військовослужбовців. Це вкотре доводить прагнення Японії постачати Україні високоякісне медичне обладнання японського виробництва, щоб допомогти врятувати якомога більше життів!» – наголосив Мацуда Кунінорі.

У відповідь генерал-майор Володимир Нікіфоренко подякував Уряду Японії та всьому японському народові за послідовну підтримку України і Державної прикордонної служби України зокрема.

«Це хороша традиція Держприкордонслужби – співпраця з урядом Японії, тому що та апаратура, яка тут знаходиться перебуває в чудовому стані і найголовніше – ефективно використовується. І той комп’ютерний томограф, який працює ще з 2016 року та зробив вже понад 22 тис. досліджень перебуває в чудовому стані, і новий, минулого року виробництва, тепер дають нам можливість закрити понад 90% потреб у відповідних дослідженнях і є великою допомогою для нас. Ми маємо надію на подальшу співпрацю за багатьма напрямками – і що стосується захисту від кібератак, і що стосується захисту наших морських територій, і здійснення прикордонного контролю», – додав Володимир Нікіфоренко.

На виконання попередніх домовленостей прикордонне відомство проводить регулярні консультації задля максимальної ефективності використання наданої допомоги та впровадження найбільш сучасних технологій у вказаних сферах діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси