(ВІДЕО) В Одеському загоні Морської охорони курсанти опановують корабельну справу

НАЗАД
03 липня 2020 12:17

У курсантів попереду ще два тижні захопливого занурення у глибини служби Морської охорони.

Курсанти другого курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія», які тиждень тому прибули на стажування до Одеського загону Морської охорони, вже встигли вийти в море та продовжують опановувати премудрості прикордонної служби.

Вихід в море на бойове чергування з охорони державного кордону, контролю режиму плавання у територіальному морі, висвітлення надводної обстановки, всі ці буденні завдання корабельно-катерного складу Морської охорони у сприйнятті курсантів, що стажуються, являють собою надзвичайну подію, викликають непідробне захоплення, навіть не зважаючи на труднощі, з якими доводиться стикатися під час виходів.

18 курсантів другого курсу набираються практичних навичків за певними спеціальностями та посадами, але юнацька допитливість та жага до майстерного володіння практикою на морі спонукають їх до того, аби якомога більше професійних секретів та лайфхаків дізнаватися від бувалих моряків-прикордонників.

Прагнення бути повноправними членами команди щиро вітається екіпажами, де практикуються майбутні фахівці, і новоспечені тимчасові члени екіпажу намагаються робити все від себе залежне, аби їх такими вважали по праву.

Разом з тим, - діляться враженнями курсанти, - вони не очікували, що їм насправді будуть приділяти стільки уваги. Адже, допомогу й опіку отримують фактично у всьому – від серйозних службових до будь-яких найдрібніших побутових питань. Отже, юнаки особисто пересвідчуються у тому, що Державна прикордонна служба цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про нього. І хоча вони прикордонниками стануть ще за кілька років, по закінченню навчання, але перші враження і глибоке розуміння престижу професії в них вже склалося.

Хлопці жваво цікавляться буквально всім, що пов’язано зі службою у Морській охороні та специфікою охорони морських кордонів держави, показують добру теоретичну підготовку, вміло застосовують отримані знання на практиці, тому є надія та впевненість у тому, що за три роки, по закінченню навчання в Інституті, корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби України поповниться гідними молодими офіцерами.

А поки попереду ще два тижні захопливого занурення у глибини служби Морської охорони.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси