(ВІДЕО) В Харківському аеропорту припинено спробу незаконного перевезення через кордон діамантів та виробів з золота на 4,5 мільйона гривень

НАЗАД
02 липня 2021 21:32

Виявити чергову спробу незаконного переміщення діамантів та інших коштовностей знову допомогли оперативні співробітники Держприкордонслужби.

В аеропорту м. Харків оперативні співробітники Харківського прикордонного загону за інформацією колег з ОКПП «Київ» спільно зі співробітниками СБУ та працівниками митниці провели огляд багажу та ручної поклажі одного з пасажирів рейсу зі Стамбула. У речах 44 - річного громадянина Туреччини правоохоронці виявили 2 каблучки з білого золота, оздоблені діамантами, 23 діаманти білого кольору з сертифікатами “GIA”, загальною вагою 10 карат, ланцюжок золотий, вагою 55 грам, два ланцюжки з білого золота з підвіскою, браслет з білого золота, оздоблений 19 діамантами, 9 каблучок з білого золота, оздоблені діамантами, один діамант жовтого кольору з сертифікатом «HRD» та 6 паперових згортків з діамантами різних розмірів та ваги.

Коштовне каміння іноземець переміщував з порушенням українського законодавства, завчасну інформацію щодо незаконного переміщення діамантів здобули оперативники ОКПП «Київ».

За результатами огляду складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Попередня вартість виявлених коштовностей сягає 4,5 млн грн.

Варто наголосити, що завдяки роботі оперативних співробітників ОКПП «Київ» наприкінці минулого року вдалося припинити дві спроби незаконного перевезення через кордон діамантів та інших коштовностей на загальну суму 32 млн грн. Лише учора за інформацією і безпосередньою участю оперативників ОКПП «Київ» припинили чергову спробу незаконно ввезти діаманти та вироби із золота. Дорогоцінності, які, за попередньою оцінкою, коштують близько 2 млн грн., виявили у пасажира рейсу «Стамбул - Київ». Частину «скарбу» перевізник ховав у спідній білизні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси