(ВІДЕО) У зоні проведення ООС прикордонники разом з іншими правоохоронцями ліквідували канали переміщення контрафактних сигарет

НАЗАД
16 жовтня 2019 15:05

Про функціонування в районі проведення ООС каналів, якими зловмисники спробували налагодити переміщення товарів завчасно довідалися оперативні співробітники Держприкордонслужби. Інформація за їх повідомленням була внесена в ЄРДР.

Під час подальших спільних заходів оперативники прикордонного відомства з співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Об’єднаних сил припинили діяльність двох каналів незаконного переміщення з тимчасово окупованих територій великих партій тютюнових виробів. Контрафактні сигарети виробництва Донецької тютюнової фабрики оформляли в пакування відомих брендів та через недержавні поштові сервіси розсилали в різні регіони України та, навіть, за кордон.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів  правоохоронці дізналися про доставку в поштове відділення міста Курахове (Мар'їнський район Донецької області) партію сигарет. Під час перевірки цього відділення виявили 20 ящиків тютюнової продукції в пакуваннях трьох різних найменувань. Акцизних марок України на пачках сигарет не було.

Також оперативники встановили, що іншу партію такого товару з цього ж поштового відділення відправили у транзитне поштове відділенні в місто Дніпро, де згодом виявили та вилучили ще 40 ящиків сигарет. 

Крім того, за оперативною інформацією затримали на шляху до міста Волновахи автомобіль «Нива» з причепом. У причепі громадянин України віз понад 60 ящиків цигарок без акцизних марок. Ці тютюнові вироби також виробляли на окупованій території. Їх переправляли поза контрольними пунктами в’їзду/виїзду. Тютюнові вантажі на підконтрольну Україні територію доставляли човнами через річку Кальміус.

Наразі виявлені сигарети вилучили. Їх вартість, за попередньою оцінкою, складає більш як півтора мільйона гривень. За двома фактами відкрито кримінальні провадження. Встановлюються інші обставини функціонування каналів та причетні до протиправної діяльності особи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси