(ВІДЕО) У тому бою Україна втратила трьох своїх захисників

НАЗАД
02 липня 2020 13:49

Шість років тому в районі пункту пропуску «Новоазовськ» відбувся бій, про який  розповідає Григорій Джала – офіцер, який тоді очолив оборону пункту пропуску.

У ніч з 1 на 2 липня 2014 року війна дійшла до прикордонного міста Новоазовськ, що на Донеччині. З нічної темряви на однойменний пункт пропуску почали летіти мінометні міни. Проросійські бойовики, а можливо російські диверсанти (бо згодом на кордоні виявили сліди порушників), почали обстріл, коли у пункті пропуску проходили оформлення близько сотні осіб, у тому числі пасажири рейсового автобуса.

Прикордонники з бійцями батальйону «Вінниця» евакуювали цивільних, надали допомогу пораненим і зайняли кругову оборону.

Прикордонний патруль виявив місце, звідки вівся вогонь та змусив нападників припинити обстріл та відступити, але вдалося це дорогою ціною – автомобіль прикордонників зрешетили з кулеметів.

У результаті того бою Україна втратила трьох захисників: прикордонників Володимира Преснякова та Олега Семеновського, який наступного дня від поранень помер у лікарні, а також бійця батальйону «Вінниця» Андрія Бровінського.

Пам'ять загиблих в районі Новоазовська героїв сьогодні вшанували у «Залі пам'яті» — меморіальному комплексі на території Міністерства оборони України.

Після обстрілу «Новоазовська» місцеве населення почало масово виїжджати, у тому числі в Росію, тому кількість цивільних у пункті пропуску значно зросла.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси