(ВІДЕО) У прикордонників «хвостато-кудлате» поповнення

НАЗАД
08 листопада 2021 10:25

Цього року прикордонники купили 74 щенят службових собак, ще понад шість десятків цуценят у приплоді відомчого розплідника.

Днями у кінологічний підрозділ Чернігівського прикордонного загону прибуло «молоде» поповнення – три вівчарки та фокстер’єр: Елтон, Гретта, Юля та Фіна.

Молоді собаки приїхали у Чернігів із Києва, де пройшли ретельний відбір та були придбані Держприкордонслужбою під час публічних закупівель на платформі ProZorro.

Сьогодні молоді стройові собаки ще не мають сертифіката про підготовку та відповідної спеціалізації. Вже у січні кудлаті, разом із своїми господарями, які наразі також без досвіду служби, поїдуть на навчання до Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, що у м. Великі Мости на Львівщині.

«Звісно, дуже важливо налагодити тісний контакт між твариною й інструктором – каже начальник служби кінологічного забезпечення Чернігівського загону підполковник Руслан Котляренко. - Людина і собака – це команда: вони разом відпочивають, навчаються, працюють. Хороший службовий собака – не самородок. Якість роботи собаки напряму залежить від кінолога».

Зазначимо, закупівля службових собак для Чернігівського загону цього року цього року остання у Держприкордонслужбі. Загалом з початку 2021 року відомство закупило 74 службових собак, переважно німецьких та бельгійських вівчарок, на один мільйон гривень.

Окрім цього, лави чотирилапих помічників прикордонників поповнюють кілька десятків щенят, які народжуються у розпліднику Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби.

З початку року у цьому розпліднику вже народилося 63 цуценяти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси