(ВІДЕО) У мене колектив гарний, всі хочуть до нас, – начальник мінометки «Шквалу»

НАЗАД
13 липня 2024 10:47

Archer – шведська самохідна артилерійська установка призначена для знищення живої сили противника. Прикордонник на псевдо Арчер – українець, знищує будь-яку силу противника

Сергій в ДПСУ з 2015 року. Бив російського агресора на Бахмутському напрямку, в Серебрянському лісництві, нині очолює потужну прикордонну заставу мінометників ПКШР «Шквал», вправно вибиває ворога з України на Вовчанському напрямку.

«Всі напрямки на яких я був – дуже потужні, це колосальний досвід. Якщо ми не на бойовій роботі, тоді – на тренуваннях. Обов’язково один вишкіл вдень, ще один – вночі, і майже у повній темряві. Мусимо відточувати свої навички, адже противник сильний», – говорить начальник мінометної застави.

«Дай Боже, хлопці!», – вітається зі своїм підрозділом Арчер перед черговим відпрацюванням по позиціях окупантів, і після першого «виходу» по ворогу сміючись каже: «good morning!».

Прикордонник веселий і часто жартує. На питання, чи то захисна реакція така, відповідає: «ага», і сміється. І ти розумієш, що ти нічого не розумієш. Ані про життя, ані про смерть.

«Наші розрахунки злагоджені, вони працюють дуже добре. У нас є свій мінометний сленг – достатньо підморгнути оком, кивнути головою і всі побратими розуміють, що треба робити. Є такі воїни, яким тільки й подавай БК (бойовий комплект) – увійшли в азарт, їм вже все одно чи той коптер «висить» над ним, чи ні…», – розповідає Арчер.

Про ворога коротко: «Якщо вони не можуть взяти якусь позицію, то просто закидають її «кабами» (керовані авіаційні бомби). Вовчанськ вони просто стерли, як і всі міста, де затримались. Руській мір, одним словом».

«В мене колектив гарний, дуже гарний. Хлопці універсальні. Якщо треба, то водій, який підвозить БК, у разі необхідності, може наводити міномет. Серед мого персоналу є фахівці, які здійснюють обслуговування коптера, є і ті, хто з нуля збирають FPV-дрони. Коли до нас приходить новий боєць, ми у найкоротші терміни надаємо йому практичну допомогу, два-три дні й він вже розуміє, що робити і як все працює. З моменту створення «Шквалу», я не пам’ятаю, щоб хтось хотів від нас піти, всі хочуть до нас», – каже начальник мінометної застави.

Арчер одружений, має сина, якому скоро виповниться 5 років. Його мрія – Перемога і щоб всі бійці повернулися до своїх сімей.

«Чотири роки на День народження сина потрапити не можу. Ну що зробити, ситуація така в країні зараз…», – каже захисник України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси