(ВІДЕО) У Києві попрощалися з прикордонником генерал-майором Борисом Трегубовим

НАЗАД
25 листопада 2023 14:53

Сьогодні прикордонники попрощалися з неймовірною особистістю, людиною слова та совісті, людиною з великою силою волі Борисом Дмитровичем Трегубовим.

22 листопада генерал-майор у відставці, ветеран-прикордонник, учасник бойових дій Борис Трегубов відійшов у засвіти на 76-му році життя. Він понад 56 років свого життя віддав справі охорони і облаштування державного кордону.

Борис Дмитрович народився 6 травня 1948 року. Військову службу розпочав рядовим у навчальному прикордонному загоні Тихоокеанського прикордонного округу. Згодом екстерном закінчив вище прикордонне училище за напрямком інженерного забезпечення. Перше призначення – Одеський прикордонний загін. Згодом офіцер закінчив Академію інженерних військ та продовжив військову кар’єру в інженерному відділі Забайкальського прикордонного округу, а далі служба за фахом в Афганістані. З 1988 року він проходив службу на різних посадах в Західному прикордонному окрузі. А вже у новостворених Прикордонних військах України Борис Трегубов займає посаду спочатку заступника, а згодом – начальника управління озброєння і техніки Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2000 році Борис Дмитрович призначається на посаду Помічника Голови Державного комітету охорони державного кордону – Голови української делегації змішаних (спільних) прикордонних комісій з перевірки проходження лінії державного кордону. У його військовій кар’єрі розпочався новий етап, пов’язаний з правовим оформленням проходження лінії державного кордону України.

Борис Дмитрович зробив значний внесок в розбудову та позначення державного кордону України з суміжними державами. За його безпосередньої участі проведено редемаркацію державного кордону України з Угорщиною та Республікою Словаччина, започатковано перевірку проходження лінії державного кордону з Республікою Польща та Румунією. Він брав участь у роботі Спільних демаркаційних комісій з винесення та позначення на місцевості державного кордону з Республікою Молдова та іншими пострадянськими республіками.

Залишивши у 2013 році військову службу, Борис Трегубов продовжував цю справу вже у якості провідного інженера з питань демаркації державного кордону.

Друзі та колеги знали Бориса Дмитровича як справжнього професіонала, принципового офіцера, надійного товариша. Кожен, хто служив поруч з ним, знали, що доручена йому справа буде доведена до логічного завершення. Вимогливість та знання – це основні постулати в роботі, яких притримувався Борис Трегубов. На його досвіді виховано не одне покоління прикордонників.

За свою багаторічну службу, вагомий особистий внесок у справу охорони державного кордону України, високий професіоналізм Борис Дмитрович відзначений багатьма нагородами.

Прикордонники висловлюють щирі співчуття дружині, донькам, онукам та усім рідним Бориса Трегубова.

Борис Дмитрович назавжди залишиться в нашій пам’яті як вимогливий офіцер, професіонал, чудова людина та прекрасний сім’янин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси