(ВІДЕО) У хвилину мовчання згадуємо Станіслава Патютка…

НАЗАД
28 березня 2023 08:59

Станіслав Патютко героїчно загинув під час оборони Чернігова.

Капітан Державної прикордонної служби України Станіслав Станіславович Патютко народився 4 березня 1979 року в місті Мена Чернігівськоі області.

З 2001 року проходив військову  службу на різних посадах у Чернігівському прикордонному загоні. У 2016 році був призначений на офіцерську посаду та отримав первинне офіцерське звання молодший лейтенант. Станом на березень 2022 року обіймав посаду заступника начальника відділення інспекторів прикордонної служби з персоналу.

Наполегливий, цілеспрямований, саморганізований офіцер. Неоднаразовий призер обласних та всеукраїнських змагань з гирьового спорту та пауерліфтингу. Готувався до чергових змагань, які мали відбутися в Ужгороді 26 лютого. Плани зруйнувала війна.

Усе своє свідоме життя Станіслав Патютко присвятив службі у Чернігівському прикордонному загоні. Офіцер Патютко був людиною слова, надійним товаришем та вправним керівником. Для матері був зразковим сином.

 28 березня 2022 року прикордонник прийняв свій останній бій під час оборони міста Чернігів. В ході чергового артилерійського обстрілу він дістав поранення, несумісні з життям. Поховали Станіслава у селі Семенівка Менського району Чернігівської області. 

У Станіслава залишилися мати та сестра.

Наказом Голови ДПСУ Патютку Станіславу Станіславовичу присвоєно чергове військове звання «капітан».  21 червня 2022 року Указом Президента України Станіслава Патютка посмертно нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна слава і шана Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси