(ВІДЕО) У двох українців на кордоні виявили наркотики

НАЗАД
30 листопада 2021 11:22

Зокрема учора в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону спільно з митниками припинили спробу незаконного переміщення через кордон амфетаміну.

Ввечері, у пункт пропуску прибув автомобіль марки «Mitsubishi». На ньому до РФ, як пасажир, прямував громадянин України 1986 року народження.

Під час огляду транспортного засобу на акустичну систему, яку він перевозив, зреагував службовий собака прикордонників, який натренований на пошук наркотичних речовин. Перевіривши вміст системи, правоохоронці виявили прихований згорток з 16 грамами речовини. Як пояснив власник, в згортку знаходився амфетамін. Його наш краянин нібито замовив через Інтернет та отримав поштою для особистого вживання.

Наразі по факту виявленого правопорушення прикордонники направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

А в пункті пропуску «Краківець» прикордонний собака «винюхав» наркотичну речовину в українця, який їхав рейсовим автобусом до Польщі.  Під час спілкування з пасажиром, 33-річним громадянином України, у прикордонників Львівського загону виникли підозри щодо можливого перевезення українцем заборонених предметів, тому його запросили для додаткової бесіди. До того ж на чоловіка зреагував службовий собака, який вказав своєю поведінкою на кишеню верхнього одягу. Здійснивши перевірку, оглядова група виявила вкладену у пачку з-під цигарок сигарету, скоріш за все з марихуаною.   

За цим фактом поінформовано відповідні правоохоронні органи. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ч. 1 ст. 309 ККУ (Незаконне зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси