(ВІДЕО) Триматися разом від початку й до кінця

НАЗАД
09 липня 2023 09:33

Прикордонник на псевдо Водолій справжній український офіцер, який не ховається за спинами підлеглих, а завжди з ними на позиціях.

Водолій родом з Хмельниччини, жив та працював у місті Шепетівка, будував плани на майбутнє. Усе змінилося після широкомасштабного вторгнення російсько-окупаційних військ. Чоловік твердо вирішив стати на захист Батьківщини й добровольцем був призваний до Державної прикордонної служби України. «Пройшов медкомісію, зачекав три місяці й призвався. Тепер тут захищаю рідний край», - каже військовослужбовець.

На полі бою важлива роль молодшого офіцерського складу. Саме зі своїх командирів підлеглі й беруть приклад у всьому. «Бійці хочуть бачити офіцера поруч. Щоб він вів їх вперед, віддавав чіткі накази. Тоді підлеглі вмотивовано йдуть разом зі своїм командиром, не відступають й допомагають йому», - зазначив Водолій.

Прикордонний підрозділ, де служить Водолій, обороняв місто-фортецю Бахмут. У вуличних боях офіцер брав на себе відповідальність та вів в бій побратимів. Завдяки такій злагодженій бойовій роботі у вуличних боях прикордонники стримували навалу найманців з пвк «вагнер». «Завжди був поруч зі своїми хлопцями. Разом з ними відстрілювались по «вагнерах». Вони закріплялись у вікнах, а ми за допомогою тепловізора вираховували їх позиції. По можливості «закидували» їх з гранатометів, зі стрілецької зброї. Кулеметами не погано працювали, розбирали стіни за якими ховалися російські найманці», - зазначає Водолій.

Водолій пішов на фронт, бо впевнений, що тільки разом ми зможемо подолати підступного ворога, не залишаючи війну у спадок наступним поколінням українців. «Якщо кожен піде й буде стояти до кінця, то ми цю війну дуже швидко виграємо. А якщо сидіти й ховатися, то ще наші діти й онуки будуть воювати з загарбниками», - підсумував офіцер.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси