(ВІДЕО) Священник церкви, яка підпорядковується країні-агресорці, допомагав ухилянтам перетнути кордон за 7500 доларів США

НАЗАД
31 жовтня 2023 10:00

На Одещині правоохоронці викрили священнослужителя московської церкви, який пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон.

Для більш ефективного функціонування свого «бізнесу» священнослужитель долучив двох спільників. Вони пропонували чоловікам призовного віку підготувати «пакет» документів для уникнення мобілізації та можливості виїхати за межі України у супроводі координаторів. Клірик в свою чергу займався пошуком та підбором «клієнтів» для свого бізнесу. Після цього, вже готових до подальшої співпраці чоловіків передавав спільникам для завершення умов «угоди».

Зловмисники за гроші безпідставно оформляли своїм «клієнтам» тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки про зняття з військового обліку за станом здоров’я.

Вартість такого пакету документів для безперешкодного перетину кордону становила 7,5 тисячі доларів США.

Організатора переправлення та його пособників затримали в порядку ст. 208 та ст. 615 КПК України. Їм оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Коментує прес-секретар Білгород-Дністровського прикордонного загону Анастасія Гаєвська.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси