(ВІДЕО) Служба – на easy

НАЗАД
13 сiчня 2024 13:29

Звичайний далекобійник однієї з транспортних компаній відмінив свій рейс, і долучився до лав прикордонників

«Закарбувалися в пам’яті перші дні повномасштабної війни. Навіть не уявляв, що все тільки починається. Пам’ятаю, що вирувало відчуття ненависті до ворога та максимального патріотизму до своєї країни», – розповідає боєць на псевдо Ізя – прикордонник обрав такий позивний через своє єврейське коріння, добре почуття гумору і легке ставлення до життя. Ось на співзвучності «Ізі» (easy) і обрав псевдо.

Сьогодні Ізя виконує бойові завдання в групі швидкого реагування одного з підрозділів Херсонського прикордонного загону. Він кулеметник.

«Після підриву Каховської ГЕС надійшло розпорядження висунутися та зайняти позиції на березі Дніпра, саме тоді наша група заклала основу створення опорного майданчику для просування наших військ вперед», – розповідає захисник.

Для прикордонників Херсонського загону було почесно і відповідально взяти участь у найзапекліших боях за маленький, але досить важливий клаптик української землі. Саме завдяки якісній бойовій роботі підрозділу Ізі та інших підрозділів Сил оборони півдня було закладено фундамент майбутнього просування.

«Найскладнішим завданням було втримати зайняті позиції. 5 діб ми тримали оборону під безперервними обстрілами з важкого озброєння та авіації, але незважаючи на шалений тиск, досягли успіху в закріпленні. Якось окупанти вирішили штурмувати наші позиції, все грамотно продумали, на їхній погляд... Спочатку били по флангах, а потім заходила піхота на броні. Командир нашої групи одразу зрозумів задум ворогів та максимально підготувався до цього. Працюючи, як один механізм, хлопці відбили масовану навалу ка#апів», – емоційно згадує оборонець півдня.

Наразі Ізя продовжує працювати над знищенням російських окупаційних військ на півдні України. «Маю надзвичайну мрію – повернути всі наші окуповані території, сісти на березі моря, в Феодосії, та згадати усіх побратимів, хто віддав своє життя за Батьківщину», – каже прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси