(ВІДЕО) Шукати чорне на чорному? Можливо, якщо чорне – тепле.

НАЗАД
06 липня 2024 08:22

Інженери української компанії Compass Engineering розробили та передали для мобільних вогневих груп Держприкордонслужби новітнє технологічне рішення, яке дозволяє виявляти ворожі безпілотники, зокрема й ударні БпЛА типу «Шахед», на значній відстані.

Підрозділи Державної прикордонної служби України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони роблять усе необхідне, аби захистити українську територію від російського агресора. Актуальним питанням залишається протидія ворожим безпілотним літальним апаратам, які противник активно застосовує не лише для проведення розвідки, а й для нанесення ударів по різних об’єктах на території України.

В цьому напрямку проводиться постійна робота над вдосконаленням засобів протидії ворожим дронам, чим значно підсилюється існуюча система протиповітряної оборони нашої країни.

Основа нового технічного рішення – потужний тепловізійний прилад з екраном, який можливо використовувати на будь-яких мобільних або стаціонарних платформах у якості прицілу. За словами начальника управління зв’язку та інформаційних систем Миколи Лущика, такі рішення – це черговий крок розвитку у виявленні повітряних цілей ворога, що дозволить мобільним вогневим групам виявляти, а відповідно і знищувати загрози на більших дистанціях.

Впровадження цієї розробки істотно покращує нашу оборонну спроможність. Комплекс показує хороші результати з відображення інформації, достатню швидкість керування та плавність зміни положення під час повороту. Склад мобільних вогневих груп відмічає простоту і зручність в його використанні.

З початку повномасштабного вторгнення ми розробляємо рішення для технологічного оснащення як окремих бригад ЗСУ, так і Державної прикордонної служби. Адаптація профілю діяльності дозволила оперативно реагувати на запити військових та допомагати їм в актуальних потребах, – зазначає представник розробника Віталій Роздобутько.

Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон та є невід’ємною складовою Сил оборони України.

Захисники України на варті!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси