(ВІДЕО) Сергій Дейнеко провів робочу поїздку в прикордонні підрозділи в районі бойових дій

НАЗАД
12 червня 2023 13:28

Голова Держприкордонслужби відвідав позиції прикордонників на Бахмутському та Лиманському напрямках.

У ході роботи очільник прикордонного відомства ознайомився із ситуацією щодо дій прикордонних підрозділів у складі Сил оборони України, взаємодії з підрозділами Збройних Сил та Нацгвардії, перевірив їх забезпеченість всіма необхідними засобами для виконання завдань та відбиття збройної агресії окупантів.

Керівники підрозділів зазначали, що обстановка на полі бою залишається складною, в першу чергу через постійні обстріли, які здійснює ворог. В той же час, прикордонники на своїх позиціях роблять все можливе для того щоб наблизити нашу Перемогу знищуючи живу силу противника та техніку. Вони детально розповіли про заходи з укріплення позицій та наглядно продемонстрували взаємодію з іншими українськими захисниками, що сприяє ефективному виконанню завдань.

Також Сергій Дейнеко ознайомився з заходами, які проводяться для підвищення підготовки підрозділів відомства. Зокрема, на навчальних місцях прикордонники удосконалювали свою майстерність з проведення аеророзвідки і використання різних типів БПЛА, тренувалися влучно стріляти з мінометів, станкових гранатометів та стрілецької зброї. Крім того, військовослужбовці відпрацьовували тактичну медицину для напрацювання навиків із вчасного надання допомоги на полі бою.

Військовослужбовці, які сьогодні боронять Україну на передніх рубежах російсько-української війни отримали із рук керівника відомства державні нагороди та відомчі відзнаки.

Голова ДПСУ передав воїнам слова вдячності від Президента України та Міністра внутрішніх справ і подякував прикордонникам за всю ту роботу, яку вони виконують на захисті країни, за їх незламність і мужність.

«Прикордонники залишаються потужною складовою Сил оборони України. Ми обов’язково відновимо територіальну цілісність України, вийдемо на наші міжнародно визнані кордони і вже після цього, як поженемо ворога з нашої землі, перейдемо до звичної нам роботи з охорони та оборони державного кордону. Але ми розуміємо, що задача ця непроста, тому прошу вас всіх з розумінням ставитися до цього, вдосконалювати свою майстерність бити ворога ще потужніше. В нас є головне – любов до нашої держави, в нас є воля до свободи та незалежності», – наголосив Сергій Дейнеко під час зустрічі з прикордонниками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси