(ВІДЕО) Сергій Дейнеко обговорив питання співпраці з новопризначеним Главою Місії ЄС EUAM Антті Хартікайненом

НАЗАД
01 серпня 2019 17:00

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби України Голова прикордонного відомства Сергій Дейнеко зустрівся з новопризначеним Главою Місії ЄС EUAM Антті Хартікайненом.

На початку зустрічі Сергій Дейнеко привітав з призначенням на посаду Главу Місії та відмітив значний досвід пана Антті Хартікайнен у сфері прикордонного менеджменту та співпраці з ДПСУ. Окремо Голова Держприкордонслужби подякував за його особистий внесок у написання Національної Стратегії Інтегрованого управління кордонами (IBM), що була схвалена 24 липня ц.р. Кабінетом Міністрів України.  

Пан Антті Хартікайнен наголоcив, що прийнята стратегія IBM 2020-25 сприятиме безпеці України і допоможе зробити транскордонні процедури більш ефективними та скоординованими, а черговими кроками мають будуть - прийняття плану дій реалізації Стратегії IBM і отримання підтримки міжнародних донорів для вдосконалення роботи ДПСУ.

У ході зустрічі обговорювалися питання стану двостороннього співробітництва. Зокрема Сергій Дейнеко відмітив широкий спектр співробітництва з експертами Місії EUAM у сфері протидії корупції, аналізу ризиків, роботи з громадськістю і ЗМІ, кібербезпеки, а також підготовки персоналу.

Крім того, Глава Місії EUAM повідомив щодо намірів Місії посилити інституційну підтримку Держприкордонслужби у питаннях інтегрованого управління кордонами та розширити співпрацю між регіональними офісами та підрозділами ДПСУ.

Окремо під час зустрічі Сергій Дейнеко окреслив пріоритетні напрями співпраці на найближчий період. Зокрема створення в прикордонному відомстві України ефективної системи протидії корупції, оптимізація системи управління персоналом, оцінка вразливості ділянок державного кордону, стратегічне планування та бюджетування, впровадження електронного документообігу. А також нормативне врегулювання питання обробки та обміну даними записів реєстрації пасажирів PNR та координація проектів міжнародної допомоги у сфері ІВМ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси