(ВІДЕО) «Рве усе, крім танка», - прикордонники посилюють вогневу міць бойових підрозділів

НАЗАД
02 сiчня 2024 11:18

Зараз триває доозброєння підрозділів Держприкордонслужби новими зенітними установками ЗУ-23-2.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що відомство посилює бойові підрозділи вогневими засобами, відповідно до загроз, які сьогодні виникають як на кордонах з країною-агресоркою та її союзною державою, так і на морському узбережжі та лінії зіткнення. «Зенітні установки будуть застосовуватися для боротьби з ворожими шахедами та іншими повітряними цілями, а також для роботи по російських ДРГ, знищення особового складу та техніки противника, в тому числі броньованої», – каже Демченко.

«23-й калібр рве усе, працює по всіх цілях, крім танка», – розповідає про спроможності зброї командир зенітно-ракетного відділення Донецького прикордонного загону Владислав. Він наголошує, що плюси цієї установки – скорострільність та бронебійність. Зенітник зазначив, що ЗУ-23-2 може здійснювати до 2 тисяч пострілів за хвилину бронебійно-запалювально-трасерними чи осколково-фугасними боєприпасами.  

Побратим Владислава на псевдо «Вітер», який боронить кордон з росією на Сумщині, підкреслює, що зенітна установка ефективно працює по цілях на висоті до 2 кілометрів та на відстані до 2,5 кілометрів. «У даний час використовується переважно для враження повітряних цілей – шахеди, дрони-розвідники, інші повітряні цілі», – уточнює прикордонник.

Нові ЗУ-23-2 та боєприпаси до них уже поступили в органи Держприкордонслужби. Вони будуть використовуватися і окремо на стаціонарних позиціях, і на вантажівках чи інших мобільних платформах у поєднанні з різними засобами виявлення цілей та наведення.

Наразі сформовані нові розрахунки зенітних установок пройшли необхідну підготовку та вже заступають на бойове чергування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси