(ВІДЕО) Розшукові, спеціальні, мінно-пошукові собаки – надійні помічники з охорони держкордону

НАЗАД
14 лютого 2024 11:47

Поряд з іншими ділянками кордону службові собаки активно застосовуються й на кордоні з росією та білоруссю. Тут працюють розшукові, спеціальні, мінно-вибухові та інші види собак.

Інспектори-кінологи із своїми помічниками несуть службу для огляду ділянок місцевості, обшуку приміщень, будівель, споруд та ведення пошукових дій у разі виявлення правопорушників.

Огляд транспортних засобів в прикордонні здебільшого також не обходиться без застосування собак.

До повномасштабного вторгнення на кордоні з росією та білоруссю спеціальні собаки звісно застосовувались у пунктах пропуску, однак з їх закриттям чотирилапі також залучаються до несення служби на блок-постах.

Нині чимало службових собак перекваліфіковано на виявлення вибухових речовин. Таких помічників прикордонники залучають для пошуку можливих облаштованих сховків, що можуть використовуватись ворогом, як на державному кордоні, так і в прикордонні.

Крім того, інспектори-кінологи зі спеціальними собаками працюють й для реалізації оперативної інформації та в інтересах інших правоохоронних органів й військових формувань.

Для покращення діяльності зі службовими собаками проводяться постійні тренування: у різний час, у різних місцях, за різної погоди та завданнями, які можуть виникати під час несення служби.

 

Коментує помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Андрій Демченко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси