(ВІДЕО) «Робота волонтера — це виконати запит військовослужбовців», — Сергій Притула про допомогу прикордонникам

НАЗАД
08 сiчня 2024 13:49

Чотири автомобілі, два дрони з додатковими батареями та шість тепловізорів на майже 2 мільйони гривень закупив Благодійний Фонд Сергія Притули «Serhiy Prytula Charity Foundation» для Луганського прикордонного загону.

«Волонтер не купує щось для військових, що він вважає за потрібне. Робота волонтера — це виконати запит військовослужбовців. Нам поставили задачу знайти конкретний транспорт, дрони та тепловізійні прилади. Я поговорив з офіцером, почув куди хлопці вирушають, на яку ділянку фронту. За запитами, які будуть надходити від загону, будемо старатися допомагати», — каже Сергій.

«Автомобілі будуть безпосередньо залучені в процесі оперативного вирішення завдань: транспортування бійців та боєкомплекту на позиції, евакуація. Дрони для виявлення противника, розвідки, коригування артилерії, зокрема вночі. Тепловізійні приціли дають можливість бачити противника на відстані 1800 метрів», - зазначає заступник начальника одного з прикордонних підрозділів Луганського загону капітан Михайло Бізіля.

Цей збір започаткували наші протезовані побратими, які втратили кінцівки внаслідок бойових дій. У вересні вони пройшли понад 30 кілометрів Карпатами, здійнялися на Говерлу, аби зібрати донати. Серед учасників походу військовослужбовець Луганського прикордонного загону Олексій Бурлаков, який отримав осколкові поранення під час мінометного обстрілу у березні 2022 року у боях за Кремінну.

Організатор збору - Олександр Швецов, який у 2014 році воював у складі 30-ї окремої механізованої бригади. Того ж року в боях під Луганськом він отримав поранення ніг.

Ми вдячні нашим побратимам та всім, хто грошима підтримав цей збір. Подяку Фонду Сергія Притули за закупівлю необхідного майна.

Слава Україні! Разом – до Перемоги!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси