(ВІДЕО) Річниця звільнення Херсона: як це було

НАЗАД
11 листопада 2023 09:08

Саме рік тому, 11 листопада 2022 року, українські Сили оборони зайшли в місто Херсон.

Це була визначна історична подія, адже місто ворог захопив ще на початку широкомасштабного вторгнення. Саме у той час сотні людей виходили на проукраїнські мітинги, кидалися на ворожі танки, без зброї проганяли колони з ворожою символікою Тоді херсонці продемонстрували справжню козацьку волю та жагу до свободи.

«Особисто памʼятаю, коли заїжджали в місто, стільки українських прапорів ще не бачив. Ту кількість дітей, жінок, чоловіків, які зі сльозами на очах зустрічали нас, неможливо передати, – каже "Рідік".

В той день, всі раділи та насолоджувалися справжньою свободою, сміх та радість не вщухали. Згодом настала тиша... Але ненадовго, тому що окупант вже потирав долоні, аби тільки завдати людям лиха. «Касетні, танчик, важка артилерія, все почало летіти на місто. Люди тільки почали відчувати себе у безпеці, як підлий ворог завдав удару по центру міста. З того часу, майже кожного дня, жителі Херсонщини піддаються смертельним обстрілам, кожного дня у новинах можна побачити, що когось поранило, а когось і вбило. На жаль, все, що приніс «русскій мір» – страждання та смерть», – емоційно зазначає прикордонник.

Але не дивлячись на всі випробування, ми йдемо вперед та крок за кроком карбуємо майбутню Перемогу. Сьогодні ми повинні згадати та віддати шану усім воїнам, які ціною власного життя визволяли та продовжують визволяти  Південь нашої країни.

Слава Україні! Разом до Перемоги!

ВІДЕО: Звернення Президента України з архіву.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси