(ВІДЕО) Прикордонники зі стрільбою затримували молдовського човняра, який за $8000 хотів переправити через Дністер двох українців

НАЗАД
01 вересня 2023 15:15

Переправника-човняра з двома «клієнтами» затримали під час реалізації оперативної інформації прикордонники Могилів-Подільського загону.

Незаконний «трансфер» через державний кордон намагався здійснити 18-річний громадянин Молдови. Іноземець на гумовому човні незаконно перетнув кордон, аби забрати двох «пасажирів», які чекали на українському березі.

Як з’ясувалось згодом, уродженцям Запорізької та Дніпропетровської областей, незаконна «мандрівка» коштувала 8 тисяч доларів США.

За діями правопорушників із засідки спостерігали вартові кордону, які висунулися на затримання, коли човен пристав до берега. Зрозумівши, що його викрили, молдованин намагався втекти. Молодик кинувся в Дністер, але, зупинився, почувши позаду постріли.

Порушників притягнули до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Громадянину Молдови слідчі Нацполіції підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси