(ВІДЕО) Прикордонники здійснюють підготовку операторів FPV-дронів

НАЗАД
02 сiчня 2024 15:09

Протягом останнього року у війні Росії та України FPV-дрони стали одним із ключових факторів на полі бою. Ця технологія постійно прогресує і масштабується. Тому серед нових програм підготовки в прикордонному відомстві з’явилась підготовка операторів FPV-дронів.  

Навчання проходить у два етапа. Усе починається з теоретичного курсу, далі – робота на спеціальних тренажерах, які імітують політ FPV-дрона. Коли перший етап завершено, охоронці кордону переходять до практичних занять у польових умовах.

Практичні польоти – головне завдання для майбутніх пілотів перед початком бойової роботи. Під час польоту оператор має виконати певні вправи та вразити умовну ціль. Керування дроном відбувається за допомогою пульта та спеціальних окулярів, що забезпечують пілоту зображення з камери дрона в реальному часі. Від цього і назва FPV – First Person View, що можна перекласти як огляд від першої особи.

Серед головних переваг цього дрона – його відносно низька вартість. Один такий БПЛА можна зібрати за 400 – 500 доларів, тоді як знищити він може танк або іншу техніку, що коштує кілька мільйонів. Тому зазвичай ці безпілотники використовують як дрони-камікадзе, однак вони ще можуть бути залучені для дорозвідки та скиду.

Після завершення інтенсивної підготовки прикордонники вирушать виконувати спеціальні бойові завдання, нищити ворога та палити його техніку в промислових масштабах!

Коментує прикордонник – оператор дронів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси